Make your own free website on Tripod.com

Maandag 15  juli 2002

Door: Harold en Thomas

Lieve thuisfront,
tot jullie spreken twee gebroken bemanningsleden. Gebroken en machteloos want de President of the Jury is een #**!~!
Eigenlijk begon de dag nog goed, om 7u waren Stephen Harold en Thomas al vroeg uit de veren om punten te sprokkelen bij het theoretisch examen navigatie. Echt niet moeilijk, jammergenoeg ook niet voor de rest. Met een voldaqan gevoel verlieten we het examen lokaal. Met vragen als: "You leave at 1042, at what time do you arrive if it takes 33' to get there..." kon het ook moeilijk anders. Dit was wel de gemakkelijkste vraag, maak u geen zorgen. We hadden dan ook alles juist. Enkel mierenneukerij kostte ons enkele plaatsen. Toch een verdienstelijke 6e plaats, tot nu toe ons beste resultaat(!).

Nauwelijks bekomen begaven we ons naar de volgende opdracht: Towing Race. Boot A sleept al roeiend boot B, boot B sleept al zeilend boot A terug. Dit ging zeer vlot, op het keerpunt na. Aangezien we onze tegenstanders enkele fouten zagen maken koesterden we reeds een 2e plaats. Protest was in de maak. Driewerf HOERA!!! Terug naar de kant voor alweer een culinair hoogstandje van P-nutbutter and jelly. MMMMMMMMMMM!

Na een lange tumultueuse middagpauze, gingen we ons met hernieuwde krachten smijten voor de laatste proef. Aaargh! Sails and Oars. Afwisselend roeien en zeilen in 1 wedstrijd. Door een dreigend onweer kwam de race alweer in het gedrang om dan toch door te gaan. Op naar de eerste boei al roeiend in 4e positie(Vanaf dan op zeil). Het zag er redelijk goed uit. Die 4e positie behielden we tot aan het einde van de eerste ronde alwaar een Franse boot ons voorbijging omdat wij noodgedwongen onze masten moesten strijken om weer te gaan roeien. Aan de volgende boei moesten we er nog eentje laten passeren om een aanvaring te vermijden. Nu lagen we dus laatst. Frustratie alom. Omdat we nu ook lager tenopzichte van de wind lagen was het ook niet meer haalbaar om 2 van onze voorliggers nog te pakken. We tried. Een aantal aanpassingen zijn noodzakelijk, we leren veel bij.

's Avonds na de Coxswains' meeting kwam ons geheime wapen boven: PROTEST. Driewerf HELAAS! De President of the Jury is een #**!~! Protest moest binnen de 30' na het aanleggen worden aangetekend. Resultaat: slechts 50 punten voor de towing race en een slechte reputatie bij de #**!~!.

Conclusie van de dag: De concurrentiestrijd is bikkelhard, wij zijn niet gewoon om te verliezen en die combinatie kunnen wij niet aan. SNIK.

Morgen gaan we er nog eens voor.